STRESSFRI FERIE SOM SELVSTÆNDIG

Sådan gør andre

En så stressfri ferie som selvstændig som muligt… Det lyder for nogle umuligt. Men det er det IKKE.

Jeg har stillet 4 selvstændige et par skarpe spøgsmål om hvordan de gør, når de skal på ferie. Læs med her.

Mød Malene Fich Weischer

Fra NetInspire.dkStressfri ferie som selvstændig

Mød Casper Sohn

Fra Funktionel Gym

Casper funktionel gym

Mød Maj Wismann

Fra Websexolog

Maj wismann parterapeut og websexolog

Mød Jan Jacobsen

Fra SC Tech

Jan Jacobsen

Stressfri ferie som selvstændig – Mød Jan Jacobsen fra SC Tech

Hvad gør du FØR du skal på ferie? Som kan medvirke til, at din ferie bliver en stressfri ferie som selvstændig?

SC Tech ApS er en rådgivnings og handelsvirksomhed, hvor der konstant er en eller anden form for aktivitet, hvorfor der er er perioder, hvor der sker meget, og perioder hvor der sker mindre.

I forhold til rådgivning, er der forholdsvis roligt i månederne Juni, Juli og August, hvilket giver mig mulighed for, op til min ferie, at fokusere på at få alle administrative opgaver udført, og dermed få ”rent bord” inden jeg går på ferie med min familie.

Det er vigtigt for mig ikke at have noget administrativt arbejde på kontoret, inden jeg tager afsted på ferie.

Hvad er vigtigt for dig UNDER din ferie? Som gør, at din ferie bliver en stressfri ferie som selvstændig?

For mig er den vigtigste følelse, ikke at få dårlig samvittighed, hvis jeg er nød til at besvare en mail, eller hvis jeg er nød til at tage et telefonopkald under ferien.

Jeg har været selvstændig i 6 år nu, så vi har i familien afstemt at det kan ske, og at det er ok.

Under ferien lader jeg min telefon være på lydløs, og aflytter min telefonsvarer inden aftensmad, og ringer evt. tilbage dagen efter, hvis det er meget nødvendigt.

I forbindelse med at jeg aflytter min telefonsvarer, kigger jeg mine mails igennem, og besvarer mails, så de er ude af indbakken, og ikke lægger og venter på mig, når jeg er retur fra ferie.

Jeg har autosvar på min mail, der informerer kunderne om at jeg er på ferie, og at jeg kigger mails om aftenen, og at de er velkomne til at lægge en besked på min telefonsvarer, hvis det er vigtigt.

Hvordan kommer du bedst muligt tilbage i sadlen igen, efter din ferie?

Da jeg under ferien har holdt min indbakke nogenlunde under kontrol, er det forholdsvis nemt at komme i gang igen.

Det fungerer bedst for mig at jeg holder mig opdateret under min ferie, og fordelen er at jeg dermed får opgaverne ud af hovedet under ferien, og dermed ikke skal gå at tænke på hvad der venter mig, når jeg kommer retur.

Stressfri ferie som selvstændig – Mød Maj Wismann fra Websexolog og Onlinebiz

Maj Wismann er ejer af sitet Onlinebiz.dk og Danmarks førende underviser i at bygge en online forretning op med online produkter, der arbejder for dig 24/7 – og ja, også i sommerferien.

Derudover er hun ophavskvinden bag websexolog.dk hvor hun siden 2011 har hjulpet danske mænd, kvinder og par med deres parforhold og sexliv via online workshops, kurser og forløb.

Hvad gør du FØR du skal på ferie? Som kan medvirke til, at din ferie bliver en stressfri ferie som selvstændig?

Jeg har efterhånden fundet ud af, hvad der virker for mig i min online forretning, så jeg kan slappe af i min ferie, hvilket har været problematisk at nå hen til, fordi sommerferien er en af min højsæsoner.

Det er nemlig ofte her, par finder ud af, at de ikke engang længere kan finde ud af at slappe af sammen længere.

Da jeg levede af at sidde med klienter, havde jeg derfor min ferie delt op i to perioder, så jeg arbejdede den uge, hvor jeg fik flest henvendelser og tog også akuttider.

– Nu, hvor jeg lever 99% af min online forretning, kører jeg i stedet hver sommer en kampagne på min store online klub VIP Klub Kærlighed, hvor der ligger mere end 100 timers kurser, temaer, ekspertinterviews, Q&A-Calls, arbejdsark, trin for trin guides mm omkring at få et dejligt parforhold og sexliv.

– Det betyder, at jeg skriver min mailkampagne FØR Jeg går på ferie – og så er det hele klar til at køre, mens jeg sidder i Østrig med familien på vores favorit hotel og jeg kan se salgene tikke ind.

– Jeg lægger også en grafik på mine sociale medier dagen før jeg går på ferie, hvor der står at jeg holder ferie til den og den dato.

Jeg kunne sikkert tjene mange flere penge, hvis jeg var aktiv på de sociale medier i sommerferien mens jeg kører tilbud på min online klub. Men det går nok.

Jeg plejer at omsætte for et 6 cifret beløb, så jeg klager ikke.

Derudover så er der også en vis eksklusivitet i at tilbuddet KUN er til dem på mit nyhedsbrev – altså mine trofaste følgere.

Min kundeservice mail styrer min assistent med hård hånd i ferien vi har dog autosvar på angående at man kan forvente længere svartid.

Hvad er vigtigt for dig UNDER din ferie? Som gør, at din ferie bliver en stressfri ferie som selvstændig?

Det vigtigste for mig er, at jeg ved at der er styr på min kundeservicemail, og at det ikke er mig, der har styr på den!

Dengang jeg selv styrede min kundeservicemail tjekkede jeg ”kun” morgen og aften, men det er jo nok til at være et forstyrrende element, der lige kan få pulsen op, så det er jeg glad for, at jeg ikke længere skal stå med.

Og nej, det kostede slet ikke så meget som jeg troede, at få en til at tjekke mail for mig!

– Derudover, så har jeg strategisk planlagt, hvad jeg skal lave når jeg kommer tilbage. Så jeg skal ikke gå hele sommerferien og spekulere på, hvad jeg dog skal arbejde med som selvstændig i august, når jeg er tilbage på min pind.

Jeg ved nøjagtig, hvilke opgaver jeg skal gå ombord i, når jeg lukker ned for ferien og op for arbejdet igen.

Hvordan kommer du bedst muligt tilbage i sadlen igen, efter din ferie?

Jeg tager de første par dage, med knap så mange opgaver som ellers. Første dag går mest med at ”samle op” hvis der har været noget i ferien. Eller er det bare op på hesten og i gang igen

Rigtig god ferie alle sammen.

Kærlig hilsner Maj

Stressfri ferie som selvstændig – Mød Casper fra Funktionel gym.

Mit navn er Casper Sohn, og jeg er personlig træner og ejer af Funktionel Gym, som er Nyborgs træningscenter for hold, og personlig træning.

I Funktionel Gym vægter vi relationer, kvalitet, humor og udfordrende træninger over noget andet. Jeg lever af at samle mennesker om fællesaktiviteter. Det er menneskerne, der kommer i mit træningscenter, der driver mig.

Hvad gør du FØR du skal på ferie? Som kan medvirke til, at din ferie bliver en stressfri ferie som selvstændig?

Inden jeg starter ferie, er det vigtigt for mig at min ferie periode er dækket ordentligt ind af mine ansatte.

Der skal være en holdplan klar, og instruktørerne skal vide hvilke hold de har hvornår.

På den måde, skal jeg forhåbentlig ikke involvere mig i den daglige struktur, mens jeg holder ferie.

Ud over den daglige struktur er det vigtigt, at jeg ikke har større hængepartier liggende som regnskab og klienter der afventer svar vedr. træning.

Hvad er vigtigt for dig UNDER din ferie? Som gør, at din ferie bliver en stressfri ferie som selvstændig?

Når jeg har ferie skal jeg helst væk fra hjemmelige rammer.

Jeg har en tendens til, at falde ind i de sædvanlige rytmer hvis jeg er hjemme.

Derfor vægter min kæreste og jeg, at komme væk når vi har ferie. I år står den på en familie tur til Bornholm, storbyferie i Budapest og badeferie i Montenegro.

Det er derfor meget bredt hvad vi laver, og langt fra hver sommerferie er så pakket.

Fælles for de tre ting, er at jeg skal slappe af!

Det kan måske lyde stressende med tre ting i samme ferie, men jeg har en god evne til, at finde ro så snart vi sætter os i flyveren, bilen eller båden.

Efterhånden har alle data i det meste Europa, og derfor tikker der også mails ind under ferien. Jeg plejer at tjekke dem 1 gang om dagen, men vurdere hurtigt om det kræver mit svar nu, eller om det er fint med autosvaret.

Det lyder måske usundt at tjekke mails, men for mig giver det en ro, at jeg ikke bliver løbet over ende, af en stor stak mails når jeg igen er hjemme fra ferie.

Hvordan kommer du bedst muligt tilbage i sadlen igen, efter din ferie?

Når ferien er slut igen og hverdagen kalder, er jeg ret hurtig til at komme op i gear.

Jeg elsker mit arbejde, så derfor er det ikke en sur pligt.

Dagen inden jeg skal i gang igen, tjekker jeg op på ugens aftaler, sørger for at være ajour på mail fronten, og så tager jeg det som det kommer.

Jeg håber i alle sammen får en god ferie derude, og at mit input til en stressfri ferie, som selvstændig kan inspirere jer.

Med venlig hilsner
Casper Sohn Andersen

Funktionel Gym

Stressfri ferie som selvstændig

Stressfri ferie som selvstændig – Mød Malene fra Netinspire

Først og fremmest så skal jeg ærligt indrømme, at det med at holde helt fri i 3 uger ikke fungerer særligt godt for én som mig, der laver hjemmesider, tekster og online markedsføring og derfor helst skal kunne hjælpe mine kunder, når de har behov for det.

Derfor er min ferie tit sådan, at jeg ikke tager ind på kontoret, men stadig tjekker mails og måske sætter mig og arbejder et par timer hist og her.

Det får nok enhver stresscoach til at flagre lidt med ørerne, men det betyder, at jeg f.eks i hele juli måned, hvor telefonen ikke ringer så meget, faktisk kan være hjemme sammen med familien – om end engang imellem afbrudt af, at jeg lige luffer over på hjemmekontoret.

Men jeg vil også lige sige, at ”holde fri” jo kan være mange ting, og nok også er forskelligt fra person til person.

Jeg nyder mit arbejde og har en fest ved at sidde med min computer og lave tekster eller hjemmesider – og det kan til tider sagtens gøres i solskin på terrassen og med en gin&tonic i hånden. – Og er det så fri eller arbejde?

Jeg synes, det nemt kan glide lidt sammen, når man er glad for dét, man laver, og det er vel egentlig en god ting?

Men jeg er også bevidst om, at det er vigtigt at komme væk fra skærmen og lave noget helt andet en gang imellem, og jeg synes egentlig selv, at jeg er blevet bedre og bedre til det med årene.

Hvad gør du FØR du skal på ferie? Som kan medvirke til, at din ferie bliver en stressfri ferie som selvstændig?

Jeg lader selvfølgelig være med at starte store projekter op lige før ferien.

Det er mine kunder som regel heller ikke synderligt interesserede i, da de jo også selv skal holde ferie, og derfor giver det som regel sig selv.

Derudover tager jeg tit nogle lange dage op til feriestarten, hvor jeg får afsluttet så meget som muligt og får skrevet til de mest aktuelle kunder, at jeg ikke er på kontoret det næste stykke tid.

De første år, jeg var selvstændig følte jeg, at jeg skulle være til at få fat i hele tiden.

Det er jeg blevet lidt bedre til at håndtere.

Så når jeg går på ferie, sætter jeg altid et autosvar på min mail, der siger noget i stil med at kontoret holder lukket, men at jeg stadig tjekker mails – dog ikke så tit som normalt, og at de må ringe og lægge en besked, hvis det er en haster.

Dertil har jeg et telefonpasser bureau på, som for ca 500 kr om måneden sørger for at tage min telefon, hvis jeg ikke selv har mulighed for det (eller hvis jeg er på ferie) – og de tager så imod besked og sender den videre til mig.

Det giver mig en god ro at vide, at alle henvendelser bliver modtaget og håndteret – også selvom jeg ikke nødvendigvis vender tilbage indenfor 5 minutter, og det kan helt sikkert anbefales.

Hvad er vigtigt for dig UNDER din ferie Som gør, at din ferie bliver en stressfri ferie som selvstændig?

Jeg synes, at jeg med tiden er blevet bedre til at slappe af i dét, jeg er i.

Så hvis jeg er i badeland med ungerne, så er det uden telefon. Så må det vente. Men når vi så kommer hjem, tager jeg måske lige en time foran computeren og får svaret på det, der måske ligger og venter.

Men jeg tror, at nærværet i situationerne betyder meget ift. stress.

Selv mærker jeg først stress signalerne røre på sig, hvis jeg går og spekulerer over, hvornår jeg skal få tid til at svare en kunde eller lave en opgave.

Hvis jeg ved, at der vil være nogle timer ind imellem, hvor det er legitimt at jeg sidder og arbejder, så bliver det meget nemmere at håndtere.

Her betyder det selvfølgelig også meget, at min mand har forståelse for det.

Det er også vigtigt for mig, at jeg i nogle dage i løbet af ferien er et sted, hvor det ikke virker for oplagt lige at hive computeren frem.

Hvis jeg sidder og keder mig på et hotelværelse eller hvis jeg er hjemme, så er det nemt lige at sætte sig og arbejde med den – hvis jeg derimod sidder på et landsted i midten af Italien, vil jeg hellere ned til poolen.

Så det er en stor prioritet for os at komme lidt væk, bare 5-7 dag hver sommerferie, hvor udendørslivet og livsnyderiet er i højsædet.

Samtidig er jeg faktisk også meget opmærksom på – selvom de måske kan lyde som det modsatte – at jeg ikke bliver bedre til mit arbejde af at arbejde i døgndrift.

Jeg er allerbedst, når jeg har mulighed for at koble helt af ind imellem, og det gælder både ift en gåtur i hverdagen og i forhold til at tage ud og opleve noget nyt og andet i min ferie.

Og endelig så betyder det meget, at jeg har sagt til mig selv og min familie, at i og med at jeg er ved at bygge en virksomhed op og det – heldigvis – går rigtig godt, så har jeg behov for at arbejde nogle timer hist og her – men at jeg så til gengæld er 100% på dem, når vi så laver noget sammen.

Hvordan kommer du bedst muligt tilbage i sadlen igen efter din ferie?

Det er ikke så svært. Jeg glæder mig faktisk til at komme tilbage.

Det gjorde jeg bestemt ikke, dengang jeg var lønmodtager, men nu synes jeg faktisk, det er lidt ligesom første skoledag, hvor der åbnes op for et nyt år med en masse nye og spændende input og oplevelser.

Jeg plejer altid at holde den første uge i nogenlunde lavt gear og bruger den til at få overblikket tilbage og måske få ordnet nogle af de ting, jeg ellers ikke når på kontoret.

Og så efterhånden som kunderne også begynder at komme tilbage, så kommer jeg også op i tempo igen.

Stresscoach Kenneth Thulesen

Mange venlige hilsner

Kenneth Thulesen

Certificeret stresscoach

stresset mand lør 5 tegn på hvordan en stresset mand tænker føler og reagere
Corona virussen giver tomme gader
kolesterol

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.