STRESS OG SEX: FUP OG FAKTA

Hvad er fup og hvad er fakta, når spørgsmålet om stress og sex har nogen indflydelse på hinanden melder sig. Det har jeg spurgt Maj Wismann om.

Yes du læste rigtigt. Maj Wismann, danmarks førende online sexolog og parterapeut.

Maj er ekspert indenfor sexlyst, utroskab og online forretning.

I dag skal vi dog koncentrere os om sexlyst og i særdeleshed hvad der er fup og hvad der er fakta omkring emnet stress og sex. Og vi starter nu…

stress og sex

Fakta om lyst når stress og sex blandes

Fakta er at din lyst til sex er påvirket af mange ting. Den ene af dem er stress.

Så når du begynder at blive underlagt stressbelastninger af større eller mindre karakter. Så bliver din lyst påvirket. Det er fakta.

Din krop kan simpelthen ikke være underlagt stressbelastninger og samtidig have lyst til sex.

“Det er en fase, sexualiteten kommer på banen igen, når du reducerer og fjerner stressbelastningerne” – Maj Wismann

Når kroppens alarmberedskab aktiveres, altså når dit sympatiske nervesystem begynder at arbejde, hvilket er det der sker, når du bliver stressbelastet, så standser kroppens parasympatiske nervesystem.

Det parasympatiske nervesystem er det system der står for rest n´ digest. Altså din evne til at genopbygge kampkraft OG forplante dig.

Ingen stress og sex regel uden undtagelse

En del mennesker der er underlagt store stressbelastninger og som qua deraf er meget stressede, vil i større eller mindre grad have lyst til at bruge forskellige midler til at dæmpe de ubehagelige følelser der kan opstå under stress.

Nogen ryger mere end de plejer. Nogen drikker mere end de plejer. Nogen spiser mere smertestillende medicin end de plejer. Nogen bruger flere euforiserende stoffer end de plejer. Nogen spiser mere end de plejer

OG:

Nogen mennesker bruger sex som et middel til at dulme de følelser og tanker der kom være ubehagelige når man er meget stresset. Om de enten har mere sex med andre mennesker eller de dyrker mere solo-sex end de plejer er svært at sige.

Min erfaring fra de klienter jeg har, er dog at de der bruger sex som et middel til at dæmpe følelser og tanker, har størst tendens til at onanere, altså dyrke solo-sex.

Så her bliver det lidt komplekst. For du har lige fået af vide at du ikke kan have lyst til sex når du er belastet af stress og så samtidig få af vide at nogen dyrker det mere.

Stress og sex er komplekst

Det skal forstås sådan at det der kan virke som lyst, for os der står og ser et stresset menneske bruge sex som et middel til at dæmpe de svære følelser, faktisk ikke er lyst. Ikke reel lyst til at være intim med et andet menneske.

Det er nærmere et middel til at fjerne eller dæmpe alle de svære følelser og og tanker der opstår, når vi bliver stressede.

Så vær opmærksom på kompleksiteten her.

stress og sex

Stress og sex når du er mand

Er du mand, så er det her afsnit vigtigt for dig. For selvom vores sexlyst i høj grad bliver påvirket på samme måde, uanset om vi er mænd eller kvinder, så er der alligevel små forskelle jeg vil påpege her.

Hjernen spiller en stor rolle her.

Faktisk tror hjernen stadig du er stenaldermand… sådan lidt groft sagt.

Specielt omkring stress og sex, fordi vores sexlyst, altså vores lyst til at forplante os, er et urinstinkt. Vi skal og må forplante os. Det er et must i vores natur.

Vores stress-respons er også et urinstinkt. Du må og skal kunne forsvare dig mod de trusler som du møder i livet som stenalder mand OG moderne mand.

Vores stress-respons har i vores hjerne en højere prioritet end vores forplantningsevne.

Derfor vil du som mand kunne opleve at få svært ved at få rejsning hvis du er meget stresset. Det kan du iøvrigt læse meget mere om her, da jeg har en personlig vinkel på den oplevelse.

Det kan nemlig være en utrolig voldsom oplevelse at miste sin helt synlige fysiske evne til at forplante sig.

FUP omkring mænds sexlyst når de er stressede

Du kan ikke spise dig til rejsning. Yes du læste rigtigt. Der går rygter om at vi mænd kan spise bestemte grøntsager for at øge vores evne til rejsning når vi er stressede.

Det kan du ikke.

Hvad kan du gøre når stress påvirker din sexlyst

Hvis du er stresset og oplever at du har en manglende sexlyst, så frygt ikke. Det er helt normalt og din lyst vil komme igen når du fjerner det der stresser dig.

En rigtig god grund til at få håndteret det der stresser dig… Hurtigt.

Derfor får du her 5 gode råd til hvad du kan gøre for hurtigt og effektivt at få din sexlyst igen, hvis du er stresset.

Tag ansvar

Med det mener jeg at du skal tage ansvar for at erkende, at du er stresset. Når du tager ansvar for at erkende det. Så opstår der langt større chance for at du får hjælp til at håndtere din stress.

Det er jo ikke din skyld, du er blevet stresset.

Vær ærlig

Vær ærlig overfor din partner. Fortæl hvordan du har det lige pt. Fortæl at du simpelthen ikke har lyst til at være sammen med ham eller hende. Fortæl at det er naturligt lige nu når du er stresset, og at lysten nok skal vende tilbage igen.

Bed om hjælp

Kontakt en psykolog med speciale i stress eller en stresscoach så hurtigt som muligt, hvis du oplever at din stress har påvirket din sexlyst. At få hjælp fra en professionel vil give dig langt større mulighed for en hurtigere og bedre restituering.

Tag handling

Tag handling på det du lærer ved den professionelle behandler, du går ved. De råd og den vejledning du får, er essentielle at følge. Og jo mere du tager handling på at følge de råd og den vejledning, jo hurtigere og bedre restituering vil du opleve.

Lær

Lær af de erfaringer du har gjort dig i det her forløb.

Stresscoach Kenneth Thulesen

Mange varme hilsner

Kenneth Thulesen

Certificeret stresscoach

stresset mand lør 5 tegn på hvordan en stresset mand tænker føler og reagere
Corona virussen giver tomme gader
kolesterol
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.